Koffieplantage en meer
Donderdag:
Vandaag op uitnoding van de zoon van commandant Perez gaan we zijn koffieplantage in opbouw zien. Een leuke trip die ons door tal van dorpen voert. Prachtige gebouwen, markten en nog veel meer krijgen we te zien. Op een aantal lokaties stoppen we om wat foto's te maken en gaan daarna weer verder. Na een aantal uren komen we aan op zijn plantage. Een plantage die hij heeft overgenomen van zijn oom. Mooi om eens te kunnen zien hoe het hele proces nu in elkaar zit. Als echte koffie liefhebber een genot voor het oog. Duidelijk is dat er nog een hoop moet gebeuren aangezien de boel in behoorlijk vervallen staat is, maar hij loopt er niet voor weg en gaat de uitdaging graag aan. Op de terugweg nuttigen we een lunch en keren we terug naar Masaya.
In de avond volgt een bezoek aan de Verbena. Een wekelijks terugkerend evenement op de plaatselijke oude markt. Prachtig mooie dansen volgen elkaar in een rap tempo op. Een evenement om gezien te moeten hebben en het aanbevelen meer dan waard.
Vrijdag:
Een dag om tot een kuur te komen die ik liever had overgeslagen, maar goed ook dat hoort erbij en moet je een keer hebben meegemaakt. Een rustdag is ook niet verkeerd.
Zaterdag:
De laatste dag is aangebroken, en ook die zal niet onopgemerkt voorbij gaan. We beginnen zo met een afscheid van de brandweer, uiteraard met een lunch. Vanmiddag gaan we nog even inkopen doen en rond vijf uur zijn we uitgenodigd voor een bbq. Koffer pakken en dan om zeven morgenochtend het vliegtuig in. Het einde van een onvergetelijk avontuur, en ik wil mijn medereizigers dan hiervoorookontzettend bedanken.
Voor de volgers op ik dat ze me een beetje hebben kunnen volgen, en wellicht tot de vogendekeer maar weer.